Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Sanal Pazar Yerlerinde Satışa Başlama

Web Atölyesi olarak İstanbul bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

İnternet üzerinden satış yapmak isteyen birçok satıcı için online pazar yerleri birçok avantaj sunmaktadır. Ürünlerinizi internet üzerinden pazarlamanın birçok seçeneği bulunmaktadır.

Online pazar yerlerine girmek, E-ticarete göre daha az maliyetlidir. Sanal pazar yerlerinde yeniden bir teknik altyapı veya ödeme altyapısına ihtiyaç duymazsınız sadece bir mağaza açmanız yeterli olacaktır. 

Online Pazar Yerleri Nedir?  
Online pazar yeri, birçok farklı kaynaktan alışverişi kolaylaştıran bir Web Sitesi veya uygulama olarak tanımlanmaktadır. Pazar yerinin işletmecisi herhangi bir envantere sahip değildir, işi diğer kişilerin envanterini bir kullanıcıya sunmak ve bir işlemi kolaylaştırmaktır. 

Online pazar yerleri, herhangi bir mağazanın sunabileceğinden çok daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olabilirler.

Tüketiciler, tek perakendecilerin uygulamalarını kullanmaktan hoşlanmazlar. Bir mağazanın sunabileceğinden daha geniş ürün yelpazesi sunan bir uygulamayı indirme olasılıkları çok daha yüksektir. Bu durum, bir online pazar yerinin en büyük avantajlarından biridir.

Popüler Online Pazar Yerleri 
Dijitalleşen dünya ile elbette ki online pazar yerlerinin sayısı da oldukça arttı. Bu Pazar yerlerinden en popüler olanları ise şu şekildedir:

  • Trendyol
  • GittiGidiyor
  • Hepsiburada
  • N11
  • Alibaba
  • Amazon
  • eBay
  • Sanalpazar

Online Pazar Yerlerinde Satışa Başlama
E-ticaret sitesi açmak yerine, online pazar yerlerinde online bir mağaza açabilirsiniz. Mesela Trendyol, N11, GittiGidiyor, Hepsiburada, Sanalpazar gibi pazar yerlerinde mağaza açarak internet satışına başlayabilirsiniz. Bu pazar yerleri, size birçok avantaj sunar. Bir E-ticaret sitesi açmak istediğiniz zaman sitenin kurulumu ve tanıtımı için ayırmanız gereken ciddi bir bütçe bulunmaktadır. Düşününce, tanıtımını yapana kadar fiziksel mağazanıza gelen müşteri sayısı, E-ticaret sitenize gelecek müşteri sayısından kat kat fazla olacaktır. Sitenizin tanıtımını yapmak ise size maliyetli gelebilir.

Online pazar yerlerinde mağaza açarsanız, oraya müşteri çekmek için yapacağınız tanıtım, Web Sitesine göre daha düşük bir kitle olarak kalır. Ayrıca, bazı pazar yerleri için şirket olmanıza gerek yok, bireysel olarak da satış yapma imkânınız bulunmakta.

Pazar yerlerinde ücretlendirme genelde komisyon usulü uygulanır. Örneğin, N11.com’da mağaza açmak ücretsizdir ancak sattığınız her ürün için sizden komisyon istenir. N11’de komisyon oranları satacağınız ürüne göre değişir. 

GittiGidiyor’da hem ücretli hem de ücretsiz mağaza açmanız mümkün. Hepsinin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklerin arasında reklam paketli mağazaların Google Alışveriş Reklamlarında öncelikli olarak çıkması gibi seçenekler mevcut. Bu durum, satıcılar için çok önemli bir özelliktir.

Hepsiburada mağaza açmak için şahıs şirketinizin olması ve fatura kesebilir bir yapıya sahip olmanız gerekir. Hepsiburada’da mağaza açmak için bir ücret ödemeniz gerekmez, fakat diğerlerinde olduğu gibi satış başına komisyon alır. 

sanal pazar sanal mağaza sanal pazar entegrasyonu hepsiburada n11 trendyol gittigidiyor amazon alibaba sanal pazara giriş online pazar yerleri online satış online mağaza e-ticaret online ticaret e-ticaret sitesi İstanbul e-ticaret İstanbul e-ticaret sitesi
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul